Vissza

Csak Egyet Szolgálat

A „Csak Egyet” Szolgálat egyházi fenntartású szociális intézmény, amely Isten gondviselése alapján és elhivatott emberek lelkesedése által működik. Kezdettől fogva természetes volt számukra, hogy a hozzájuk betérő szegények, rászoruló gyerekek és betegek a közösségük tagjaivá lesznek, testvéreikké, akikkel teljes szolidaritást vállalnak.

A Csak Egyet Szolgálat a második partnerünk, akit szeretnénk bemutatni Nektek. Amikor először felvettük velük a kapcsolatot, rögtön éreztük, hogy ismét sikerült olyan kezdeményezésre bukkannunk, ami valóban arról szól, hogy másokon segítsen – szeretettel, lelkesen, önzetlenül.

Nappali hajléktalan melegedőt működtetnek a budapesti Király utcánál, minden nap reggelit és vacsorát, továbbá bíztatást és lelki támogatást biztosítanak minden rászoruló vendégük számára. Talán nem is gondolnánk, hogy közvetlenül a pesti bulinegyednél, melyet legtöbben csak a szórakozóhelyekről és éttermekről, boltokról ismernek, és ahova az emberek általában szórakozni, kikapcsolódni járnak, üzemel egy ilyen intézmény, van a környéknek egy másik arca, ami a szegénység és nehézségek leküzdéséről szól.

De ahogy először beléptünk a Csak Egyet Szolgálat melegedőjébe, rögtön látszott: hatalmas szükség van rájuk! Beszélgetésünk során hamar kiderült, hogy igen kevés külső támogatásból kell egyre több feladatot ellátniuk, noha munkájuk sajnos egyre fontosabb a belvárosban, hónapról-hónapra egyre többen kérnek tőlük segítséget, egyre több és több ember kopogtat náluk egy kis pihenésre, élelmiszerre, vagy éppen meghallgatásra vágyva. Nem csak az utcán élők, de a többgyermekes, létminimum alatt élő családok is. Számos megrázó személyes történetet hallottunk, sokszor olyan családokról, ahol valami személyes tragédia folytán csak az egyik szülő neveli a gyermekeket, és, bár több műszakban dolgozik, nem tud minden nap meleg ételt tenni az asztalra.

Az alapítvány munkatársaival folytatott beszélgetésünk során világossá vált, hogy egészen konkrét, teljesíthető módja van a segítségnek. Komoly anyagi gondot jelent a zöldség, gyümölcs beszerzés, viszont nagyon fontos, hogy most, amikor ezek érnek, így van friss, természetes vitaminforrás, jusson belőlük az asztalra, hiszen ebből tudnak majd feltöltődni az őszi, téli hónapokra. Így a következő Jót(t)evésünk alkalmával a Csak Egyet Szolgálatnak, és így sok száz rászoruló ember számára ajánlunk fel zöldséget és gyümölcsöt. De ez nélkületek nem megy!

Rendeljetek továbbra is házhoz a Fairfood.hu-n keresztül, mi pedig az online ételrendelésből származó bevételünk 20%-át továbbra is átlátható, jótékony célra fordítjuk, ebben a hónapban a Csak Egyet Szolgálat támogatására. Ne feledjétek, semmivel sem fizettek többet a saját ebédetekért, mint máshol, itt csak a döntés számít, hogy a Fairfood.hu-t válaszd, amikor rendelsz, és ezzel máris segítettél másokon. Együtt-egymásért. Rendelj szívből!

Fairfood.hu